Milyen célokat érdemes kitűzni magunknak?

Az átlag embereknek a céljuk is átlagos. Egy cipő, egy autó vagy egy lakás vagy kertes ház. Az igazság az, hogy az ember céljai folyamatosan változnak és a vágyait a pillanat határozza meg és az, hogy éppen hol tartunk az életben. Mit akarok ezzel mondani? Mindjárt kifejtem! Maradjatok velem:

H nincs egy normális cipőd vagy egy újat szeretnél, akkor nyilván való, hogy egy cipőre vágysz és akkor abban a pillanatban neked az a legfontosabb. Ha már meglett az az adott cipő, akkor többé már nem vágysz rá és nem lesz számodra annyira foltos, mint korábban. Ha egy autót szeretnél azzal is ugyan ez a helyzet. Ha meglett az áhítot verda, akkor már egy jobbat, szebbet, erősebbet szeretnél. Ha lakásban laksz akkor előbb vagy utóbb felmerül az igény, hogy kertes házba költözz. Természetesen onnan már nincs hova tovább.

Remélem mindenki megértette, hogy vágyaink csupán pillanatnyi igények, amik amint teljesülnek már el is illannak és új kerül a helyükbe. élszerű meghúzni azt a bizonyos határt és annak örülni ami van. Nem lehet mindig hajtani és vágyakozni valami. Olyan jó lenne néha az elégedettség érzését érezni kicsi hosszú távon is.