Miért is érdemes macskát tartani?

Ez a cikk elsősorban azoknak szól, akiknek nincs macskájuk, hiszen akiknek van, ők legalább ezer érvet tudnak felsorakoztatni, hogy miért is imádják a gyalogszőrösüket.

  1. A macskákat nem kell folyamatosan dédelgetni, ugyanis kifejezetten szeretnek elvonulni, és szükségük van “magánéletre”, így nekünk is jut pár szabad óra amit a hobbynknak szentelhetünk.
  2. A macska dorombolása nyugtatja az idegeket és gyógyító hatású. Erre pedig csak ők képesek, ezért már megéri őket választani.
  3. A macska önálló, ezért nem kell beosztanod a napját, mert ő könnyen elfoglalja magát. Nincs szüksége drága játékokra, elég neki egy doboz és pár hajgumi, és egész nap elvan vellük.
  4. A szeretetért cserébe időnként megajándékoznak mindenféle zsákmánnyal. Legyen az szöcske vagy egér, nem szabad leszidni, hiszen szívből adja.
  5. Kiváló ébresztő óra. Ha véletlenül elfelejtenéd beállítani az ébresztőd,ő biztosan nem hagyja hogy elkéss a munkából. Pontosan tudja, hogy mikor ébredsz, és ha csak 1 másodperccel is tovább szundizol már ott ugrál a hasadon és felébreszt.